Thomas Sjöström, Glenn Lignell och Juhani Jäntti står bakom Raseborg United. Foto: Thomas Sundström

Raseborg United inleder satsning på seminarier

En serie seminarier med olika teman som härrör sig till idrott och träning inleds i höst på Lärkkulla i Karis. Först ut i projektet som går under namnet Raseborg United är Olli Ilander som talar om idrottarens kost och näring.

Bakom Raseborg United står Juhani Jäntti vid Lärkkulla, samt idrottsledarna Glenn Lignell och Thomas Sjöström. Lignell är för närvarande verksamhetsledare i IF Raseborg där, medan Sjöström är aktiv inom såväl IF Raseborg som BK-46:s handbollssektion.
– Men det är anledning att poängtera att det inte är några föreningar som står bakom det här och Lärkkulla upplåter bara sina utrymmen. Tanken är i stället är att vi här går över allt vad gamla gränser heter beträffande kommuner, språk och grenar. Någon ekonomisk vinning är vi heller absolut inte ute efter, utan de pengar som kommer in går till att ersätta föredragshållarna, säger Juhani Jäntti.
Grundtanken är att man samlar intresserade till olika seminarier och första föreläsare är Olli Ilander som är en av Finlands ledande experter vad idrottarens kost och näring beträffar. Han kommer till Lärkkulla den 29 november och talar under rubriken ”Ät bättre och prestera bättre”.
– För det här ämnet finns det en klar beställning, för man blir nog litet fundersam när man ser vad unga idrottare ibland kan äta. Där finns det mycket att säga, konstaterar Thomas Sjöström.