EIF vann hemma. Foto: Thomas Sundström

EIF tog viktig seger

Efter två förluster i följd tog Ekenäs IF:s fotbollsherrar i kväll en viktig seger i division 2, söder. Hemma mot FC Espoo vann man med 3–1 och etablerar sin plats i tabellens mittskikt.

FC Espoo som är näst sist i tabellen kämpade bra i Ekenäs och ännu en kvart före slutet stod spelet 1–1. Därifrån kunde dock EIF gå loss och vann till slut med 3–1.

– Jag tycker ändå att det var vi som förde matchen och vi hade bättre chanser. Vi borde kanske också ha avgjort litet tidigare, sade matchens stora profil, tvåmålsskytten Calle Forsström.

Det första målet var en straff som Forsström slog säkert i mål. I andra halvlek kom sedan FC Espoo tillbaka och på ett av sina få anfall åstadkom man också en kvittering.

Mot slutet tog sedan EIF allt mera över och i den 76 minuten fick man också lön för mödan. En misslyckad Espoo-rensning nådde Robin Sid som iskallt lobbade bollen i mål från långt håll.

I slutminuterna handlade det sedan om bröderna Forsström. Först ökade Calle Forsström på till 3–1 efter en bra passning av Kevin Sawchack och minuten därpå räddade Oscar Forsström Kasperi Liikonens straff.