Stafettkarnevalen2015

×

Felmeddelande

User error: Failed to connect to memcache server: localhost:11211 in dmemcache_object() (line 415 of /srv/gamla-sites/docroot/sites/all/modules/memcache/dmemcache.inc).
Rekordkarnevalen till ära löps 26 heat i årets första stafett. Bland de 200 lagen finns några klara förhandsfavoriter. Katarinaskolan i Karis är en av dem.

Klockan 13.30 small det första startskottet. I år var det lågstadiepojkarnas korta stafett, 5 x 80 meter, som satte i gång karnevalen på riktigt. Katarinaskolans första lag, som består av Robert Wikgren, Tobias Fagerström, Casimir Bussman, Linus Lindberg och Kerim Bouktouf, sprang ett från start till mål lyckat lopp. Klockan stannade på 55.08 och den tiden innebar förutom en överlägsen heatseger också en plats bland de tre bästa skolorna i försöken.

Man kan på långt håll se att det här är något pojkarna njuter av; de hoppar, skrattar och kramar om varandra efter det lyckade loppet. De berättar att rollen som förhandsfavorit ibland för med sig lite press på att lyckas, men att det aldrig blir så mycket att det inte är roligt att springa.

Men hur tidigt måste man börja och hur ska man öva för att vara lika bra som karispojkarna?

– Vi började för några månader sedan, kanske en eller två, svarar de. Vi har egentligen inte tränat på något speciellt sätt, utan bara värmt upp lite och sedan sprungit.

De avslöjar receptet för sin framgång; hård konkurrans redan på träningarna, fokus på växlingarna och en duktig lärare. Dessutom håller de alla på med idrott i någon form på fritiden.

– Och så är vi från Karis! tilläger de alla i en mun.

De är alla överrens om att loppet gick bra, men att det fortfarande finns utrymme att förbättra och kapa av tiden ytterligare.

– Vi tror på en seger, säger de och beslutsamheten i rösterna går inte att ta miste på.

– Det gick bra idag, men det kan nog gå ännu bättre.

Men karnevalen har knappt börjat än och innan pojkarna kan lyfta pokalen måste de ta sig förbi några hinder till. På lördag förmiddag går semifinalerna av stapeln och går allt väl får se springa en tredje gång sent på eftermiddagen. Hur den här stafetten slutar återstår att se - men Katarinaskolans kvintett har kommit för att vinna och kommer att vara ett stenhårt motstånd för de andra, det är ett som är säkert.