Vi är nog engagerade

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Beklagligt att vi som sitter i samma stadsfullmäktigegrupp måste föra debatt via media, men nu tycker vi att det bör rättas till så inte läsarna och invånarna i Raseborg får en felaktig uppfattning om olika politikers åsikter i frågan om Norra hamnen.

Ralf Friberg borde nog veta bättre än så här då han skriver (VN 22.3) att fullmäktigeledamöter från Karis och Pojo är oengagerade mm.

Vi bor intill "gränsen" mellan Karis och Pojo/Billnäs och har i många olika sammanhang hämtat fram vår misstro till hela byggprojektet. Vi tycker tyvärr att det inte finns några realistiska förutsättningar att ett köpcentrum av denna klass skall kunna bära sig i dessa tider. Dessutom är många andra saker också väldigt öppna och det gör ju inte saken bättre.
Likaså har vi också lyft fram vikten av införskaffande av utlåtanden mm från så många parter/sakkunniga som möjligt. Den processen är i gång, åtminstone i någon utsträckning.
Som ett svar samtidigt åt Fredrik Sandberg som skrev i VN den 20.3 så torde Trafikverket (VR=SJ) ge ett utlåtande senast 7.4 så då vet vi igen mera, kanske de "skjuter i sank" hela projektet?
På förslag av Kajander vid senaste miljö- och byggnadsnämndens möte remitterades ärendet för mera ingående utredning.
Så vi jobbar nog på också utanför Ekenäs!
Mats Lagerstam
Petri Kajander

båda från Raseborg