Obeaktad remiss

Dela

Verktyg

Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel

Jag förundrar mig över att en läkare vid Västra Nylands sjukhus utan att tala med mig kan underkänna två remisser för ryggmärgsprovtagning för borrelios, bara genom att se på vad blodproven visar. Det är bevisat att blodproven kan vara negativa men att sjukdomen trots det kan finnas, och det är troligen situationen i mitt fall.
I min bekantskapskrets finns tre personer med samma problem som har haft borrelios.
Då hälsocentralen försökte rehabilitera mig genom två kurer som inte hjälpte till fullo men nästan ville man genom remiss till ryggmärgsprov till VNS förvissa sig om att man var på rätt spår.
Svaret blev att läkaren ansåg att provtagningen inte var nödvändig. Detta skedde i augusti, i november kom samma svar.
Detta kallar jag att undervärdera remissgivarnas läkarkunskaper.
Sedan sommaren 2011 hade jag stora problem, men kunde inte ana vad det var som orsakade problemen. I februari konstaterades en svår sjukdom, som sköttes väl och den 17 februari kunde läkaren meddela mig att allt är bra.
Då mina problem blev allt värre kunde jag konstatera att de inte berodde på den föregående sjukdomen. Började då anlita hälsocentralen, det togs otaliga prov men alla värden var helt normala. Ungefär den 10 juli sade en svensk läkare på hvc att det är fullt möjligt då jag förklarade för henne att mina bekanta hade haft borrelios utan att det märktes i blodproven. De blev botade genom remisser, ryggmärgsprov och 20 gånger dropp.
Efter det föll jag offer för en svår fallolycka som medförde svårigheter för mig och min familj. Då jag den 26 november kunde börja röra mig på egen hand besökte jag hälsocentralen och fick en ny remiss, men med samma resultat.
Olyckshändelsen var enligt min mening helt en följd av att den första remissen inte beaktades på VNS.
Önskar en förklaring till ovanstående av VNS.
Bror Holmberg