Stafettkarnevalen2015

×

Felmeddelande

User error: Failed to connect to memcache server: localhost:11211 in dmemcache_object() (line 415 of /srv/gamla-sites/docroot/sites/all/modules/memcache/dmemcache.inc).
Glöm tuggummidoftande cheerleaders med kort-korta minikjolar. När Ekenäs högstadieskolas hejarklack äntrar Stafettkarnevalens läktare är de iklädda baskrar och mustasch. Och i Seminarieskolans lag finns ovanligt många killar.

Nervositeten börjar sända pirrande ilningar genom EHS:s hejarklack. På lördag gäller det. Då ska laget gasta med lungornas fulla kraft och – hoppas de – upprepa fjolårets bragd då skolan tog hem segern i Stafettkarnevalens hejarklackstävling.

– Åh, den feelingen, minns Ida Hultgren som också deltar i år .

Om EHS hejarklack lyckas kamma hem segern i år också återstår att se.


Efterlyses: fler killar

Säkert är i alla fall att fler pojkar behövs i deras led. I år deltar endast en kille, Jonas Appelgren.

– Många tycker att hejarklacken är något fjolligt. Men vi behöver pojkar för att få lite manliga röster som skriker, de hörs bättre, säger Fransilia Bengtfolks.

– Att alla cheerleaders är bimbon med navelskjortor stämmer inte. Den bild man får i amerikanska filmer ligger ganska långt från verkligheten, säger Ida Hultgren.

– I år är vi fransmän och kör med mustascher och baskrar. Vår skola är med i ett internationellt projekt, Comenius, och en av våra samarbetsländer är Frankrike.


"Bästa är att skrika"

Ser man på Seminarieskolans hejarklackslag verkar fördomarna också vara på väg att luckras upp. Där deltar fem pojkar. Ännu fler var intresserade, men de rekryterades till stafettlaget i stället.

– Det bästa med att vara med i hejarklackslaget är att man får skrika, säger Tobias Lindqvist.

För hans lagkamrat Emmeline Ryde är det i stället möjligheten att få vifta med pompoms som lockar.

– Att greja med pompoms är det bästa i hela världen! Dessutom har vi jättebra stämning.

 

Läs mer i dagens VN/eVN.

OBS! Ett redigeringsfel har lett till att rubriken i dagens VN är avklippt på mitten. Den korrekta rubriken ska vara "Att cheerleaders är bimbon stämmer inte".