Tre nya namn föreslås för Ålandsbankens styrelse

Christoffer Taxell, Nils Lampi och Dan-Erik Woivalin föreslås bli nya medlemmar i Ålandsbankens styrelse. Kaj-Gustaf Bergh och Folke Husell lämnar styrelsen.

I kallelsen till ordinarie bolagsstämma den 18 april som publicerades nyligen saknades förslag på namn till styrelsen. På torsdagen offentliggjordes ändå namnförslagen.

Styrelsen föreslås bestå av sju personer och nomineringskommitténs förslag är återval av Agneta Karlsson, Agneta Å Karlsson, Annika Wijkström och Anders Wiklöf. Folke Husell faller för åldersstrecket eftersom han fyllt 67 år och styrelseordförande Kaj-Gustaf Bergh har undanbett sig återval. Tre nya namn är på förslag: Nils Lampi, Wiklöf Holdings vd som för ett par veckor sedan lämnade Aktias styrelse på grund av andra uppdrag, Christoffer Taxell, numera styrelseproffs och med ett förflutet i näringslivet, politiken och den finlandssvenska akademiska sfären och i olika sammanhang nära lierad med bankens största enskilda ägare Anders Wiklöf, samt Ålandsbankens tidigare jurist och ledningsgruppsmedlem Dan-Erik Woivalin som nyligen lämnade banken för Ålands ömsesidiga försäkringsbolag.