Foto: VN-Arkiv/Nina Ahtola

Fiskars utser Patrick von Essen till fastighetsdirektör

Fiskars har utsett Patrick von Essen till ny direktör för Fiskars Fastigheter från och med 3 september i år.

Von Essen kommer till Fiskars från Neste Jacobs, där han är direktör för affärsområdet Oil & Gas. Han har tidigare innehaft olika chefsbefattningar inom Pöyry-koncernen. Som direktör för Fiskars Fastigheter kommer von Essen att rapportera direkt till Fiskars verkställande direktör Kari Kauniskangas.

- Jag börjar på Fiskars full av iver och samtidigt ödmjuk. För mig representerar Fiskars hög kvalitet och hållbar utveckling. När vi fortsätter att utveckla Fiskars fastigheter, och speciellt Fiskars Bruk, skall vi respektera allt gott arbete som redan är gjort, och samtidigt ta väl vara på de möjligheter som ligger i framtiden. Fiskars Bruk sall även i framtiden attrahera nya entreprenörer, nya invånare och flera besökare, kommenterar Patrick von Essen.

Fiskars tidigare direktör för Fiskars Fastigheter, Tomas Landers, beslutade sig för att lämna företaget våren 2012 och fokusera på nya utmaningar.
Fiskars Fastigheter förvaltar fastigheter i Fiskars Bruk och på andra platser, inklusive koncernens produktionsanläggningar i Finland.