Svår att värdera. Avkastningsvärde är begreppet man laborerar med när Knipan ska få prislapp. VN-arkiv

Knipan har många värden

Avkastningsvärde, utgångsvärde, marknadsvärde, minimivärde är några av de begrepp man laborerar med då en försäljning av Knipan kommer på tal. Hur prisidéerna ser ut vill ingen yppa ännu.

Stadsstyrelsens beslut att Aktia fastighetsförmedling ska gå vidare på två spår, det vill säga både försäljning och långvarig uthyrning, väcker frågan om hur Knipan har värderats. 

Några siffror vill varkenchefen för intern service  Catharina Lindström eller fastighetsförmedlaren Mosse Lindholm presentera. Samtidigt medger Lindholm att en försäljning inte enbart kan basera sig på budgivning. Det behövs både utgångspris och minimipris. 

Han vill inte bekräfta spekulationen att Knipans försäljningsvärde börjar på en trea och är sexsiffrigt, men han konstaterar att det pris man utgår från är ett avkastningsvärde som är bara någon procent av vad byggnaden normalt skulle värderas till.

Avkastningsvärdet är aktuellt som utgångspunkt eftersom detaljplanen förutsätter att det ska bedrivas restaurangverksamnhet i huset.