Det kan ta tid innan hallar för båtförvaring finns på Baggö.

Nya problem på Baggö

År 2003 började Göran Berghem planera marinan. Tio år senare vill han utvidga igen.

Byggandet av Baggö Marina är en lång historia.

År 2003 började Berghem planera marinan och samma år gjorde Ekenäs stad ett beslut att arrendera området åt Baggö Marina. Beslutet överklagades av grannar i trakten men Berghem fick till slut rätt i Högsta förvaltningsdomstolen.

Tio år senare har han ännu problem med att utvidga sitt verksamhetsområde.
 

Besvär

Berghems planer på att bygga ut hallar för båtförvaring och logi, bränsleförsäljning och ett eventuellt café med butik, ser ut att dra ut på tiden igen.

Det som skapat mest problem nyligen och även tidigare är att grannar har överklagat Berghems planer om byggandet av marinan.

– Jag förstår att man har rätt att överklaga, men att man gör det betyder att processen bara blir längre och längre, säger Berghem.


Planläggningen
Raseborgs stadsplaneringsarkitekt Simon Store säger att planerandet av Baggö i stadens planläggningsprogram för åren 2013-2015 ska fortsätta år 2014.

– Planförslaget har under år 2010 varit till påseende, men det kan finnas skäl att gå igenom målsättningarna då planeringen tar fart igen. Detta kommer att ske genom en framläggning av ett nytt planförslag, säger Store

 

Läs mer i dagens VN/eVN