Jenna Berghäll kastade flaskposten från Flatgrund. Foto: Privat

Flaskposten hittade hem

Jenna Berghälls flaskpost hamnade på Dagö i Estland. Har du också fått napp?

Det kom ett mejl från Anna Wiberg i Karis. För ungefär en och en halv vecka sedan skickade hennes dotter Jenna Berghäll, fyra år, flaskpost.

Jenna hade ritat en fin teckning av en strand och skrev att hon heter Jenna Berghäll och bor i Karis, inget annat. Hon kastade i väg flaskposten från Flatgrund, en liten holme utanför Rosala.

I tisdags fick mamma Anna ett samtal från Mikaela Berghäll på Rejböle gård. Hon hade fått ett e-post meddelande från Estland där det frågades om hon kände Jenna Berghäll från Karis. Det gjorde hon inte, men Karis är ganska litet så hon började höra sig för och fick tag på Jennas farfar Bror Berghäll. Han gav Annas nummer till Mikaela som sedan ringde upp och berättade historien för henne. 

Flaskposten hade flutit iland på stranden Luidja på Dagö. Riina Jurgens som hittat den hade googlat "Berghäll Karis" och hittat Mikaela och mejlat henne med en bild på flaskposten.

– Jenna blev jätteglad och berättar för alla att den farit ända till Estland, men hon är så liten ännu så hon förstår inte riktigt hur långt den flutit, säger Anna Wiberg.

Den gammalmodiga kommunikationsformen flaskpost kan bevisligen, med hjälp av lite modernare teknik, ge upphov till nya kontakter. I sommar har också Västis kastat ut 20 stycken flaskor, i Västnyland, runtom i Finland och utomlands. Nu väntar vi ivrigt på svar. Håll utkik!