Rum för mer handel. I den västra delen av affärsområdet i Läpp finns från tidigare företaget AD-center. Foto: Nina Ahtola

Ny affärsverksamhet på lut i Läpp

Affärskvarteret som planeras i Läpp lockar. På fastighetsutvecklingsbolaget Sjaelso Finland är man redo för en satsning i Karis.

Stadsstyrelsen tar på måndag ställning till Sjaelso Finland Oy:s skrivelse där företaget erbjuder sig att göra en tomt- eller planeringsreservering på västra delen av affärsområdet i Läpp i där detaljplanering pågår.
Bolaget uppger som sin målsättning att utveckla och bebygga en 8 000-10 000 kvadratmeter stor affärsfastighet för utrymmeskrävande detaljhandel. Därtill har bolaget framfört önskemål om att planläggningen skulle möjliggöra placeringen av en 1 500-2 000 kvadratmeter stor dagligvaruhandel på tomten.
I anhållan föreslås att reserveringen ska gälla för Sjaelso Finland för ett under bildning varande bolag fram till slutet av år 2014.

"Får inte binda staden"
På Sjaelso Finland säger vd Harry Strömberg att han gärna berättar mer om planerna om och när de godkänts av stadsstyrelsen.
Att fastighetsutvecklingsbolaget ser potential i Läpp är i varje fall klart.
– Vi har gått igenom Raseborgsområdet ganska grundligt eftersom vi vet att här saknas affärsverksamhet och -utrymmen. Läpp är en bra plats eftersom där finns färdig infrastuktur, bensinstationer och övrig affärsverksamt.
Enligt beredningen till stadsstyrelsen kunde reserveringen ge bolaget möjlighet att bidra med idéer i slutförandet av detaljplanen. Samtidigt konstateras det viktigt att notera att bolagets målsättningar inte binder staden som planläggare.