Foto: KSF-arkiv

Elva fall av rattfylleri i Västnyland

Polisinrättningen i västra Nyland rapporterar om elva fall av rattfylleri det senaste veckoslutet.

Ett av fallen var i Vichtis, ett i Esbo, ett i Hangö, ett i Ekenäs och ett i Sjundeå. Flest rattfyllerister åkte fast i Kyrkslätt; hela sex stycken.
I Hangö misstänks en 57-årig man för grovt rattfylleri. På lördagen, klockan 19.50 blev han stoppad av polisen på Kadermogatan.
I Ekenäs var det en 62-årig man som stannades av en polispatrull, på söndagen klockan 15.30 på Baggövägen. Han är nu misstänkt för rattfylleri.
I Kyrkslätt åkte två medelåldersmän fast för rattfylleri på fredag kväll, ena fallet klassas som grovt rattfylleri. På lördag kväll var det yngre män som var i farten; i Veikkola en 19-åring från Vichtis som körde alkoholpåverkad och i Sjundeå, vid Pickala, en 25-årig man från Estland som nu är misstänkt för grovt rattfylleri.
På söndagen hade polisen fortsättningsvis fullt upp. Tidigt på morgonen körde en 35-årig man från Estland på Gesterbyvägen utan körtillstånd och hade så mycket alkohol i blodet att han nu är misstänkt för grovt rattfylleri.
På eftermiddagen stannades en till man från Estland, denna född 1988, och även han är nu misstänkt för grovt rattfylleri och även för äventyrande av trafiksäkerheten.
Nio på kvällen stannade polisen i Kyrkslätt en kvinna från Esbo. Hon körde av vägen och hade så mycket alkohol i blodet att hon nu är misstänkt för grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.