Bland annat "Muurainen on rotta" har någon skrivit med svart sprejfärg vid järnvägsbron vid Västra omfartsvägen i Karis. Foto: Nina Ahtola

Klotter och graffiti ökar

Efter en lugnare period har olovligt sprejande på fastigheter blivit allt vanligare i Raseborg igen. Senaste ofoget skedde i början av veckan då någon utrustad med svart färg spred ränker om Muurainen.

Texten "Muurainen on rotta!" dök upp på ett par ställen i Karis under natten till tisdagen, åtminstone på affärsfastigheten vid Centralgatan där bland annat Hårsmedjan och Lilla hembageriet finns och vid järnvägsbron på Västra omfartsvägen.
Vid Raseborgspolisen uppger man till en början försiktigt att man nog fått kännedom om saken, men vid en närmare koll visar det sig gälla andra fall av klotter än de som riktar sig mot Muurainen.
Ett tecken på att olika former av graffiti och klotter har ökat i Raseborg? Överkonstapel Peter Danielsson vid Raseborgspolisen bedömer att så är fallet.
Klotter som riktar sig mot en enskild person är ändå ovanligt. Han vill inte spekulera om saken i offentligheten, men det aktuella fallet är av sådan karaktär att man ingalunda kan ta för givet att det är någon ung graffitimålare från Karis som ligger bakom.
Föreningen Pro Billnäs som aktivt har motsatt sig Muurainens planer för bruksområdet tar kraftigt avstånd från denna typ av påhopp.
- Det här är dåligt beteende, så gör man inte. Är man av annan åsikt i någon fråga skall man sköta det konstruktivt och diskutera civiliserat. Vi är fullständigt emot sånt här, säger vice ordförande Mia Saloranta.

Mer om fallet och graffiti i Raseborg i lördagens VN!