Här ska finnas allt du kan tänkas behöva och tekniken ska fungera. Foto: Nina Ahtola

Paret Lindberg byggde hemlikt kontorshotell

Företagarparet Ray och Ramona Lindberg hittade inga kontor som passade deras behov. Så de lät bygga ett eget – ett kontor som vem som helst kan använda.

Arbetslivet är i ett brytningsskede. Jobbet är inte längre bundet till en viss plats. I framtiden kommer arbetsplatsens viktigaste funktion att vara ett ställe där människor kan mötas. Flexibiliteten i arbetslivet kommer att öka ytterligare.
– Vi vill vara en del av den här förändringen, säger Ramona Lindberg.

Ray ochRamona Lindberg är före detta Ekenäsbor och är tillsammans med den nuvarande Ekenäsbon Niklas Björkqvist de drivande krafterna bakom Kontoret.

Ett tomrum att fylla
Det var när Ray Lindberg startade en konsultfirma för ett år sedan och var i behov av ett kontor som idén föddes.
– Det visade sig vara svårt att hitta en plats som kändes som vår egen. Och vi ville inte binda oss för en längre tid, säger Ramona Lindberg.

Ray och Ramona Lindberg undersökte kontorsutrymmesbranschen enligt bästa förmåga och besökte många kontorshotell som de upplevde som tråkiga.
– Branschen är enorm. Men vi kände att det fanns ett tomrum att fylla.

Ray Lindberg räknar upp tre hörnstenar i konceptet Kontoret.
– Det är öppet för alla, man betalar för den tid man använder och det är hemtrevligt.
– Här ska finnas allt du kan tänkas behöva och tekniken ska fungera. Du ska kunna jobba ostört mitt i centrum av Helsingfors och du ska känna dig trygg, säger Ramona Lindberg.

Tanken är att Kontoret ska förändras och utvecklas med kunderna. Enligt Ramona Lindberg vet man ännu inte hur den typiska kunden kommer att se ut. Men man har utgått från tre potentiella kundgrupper: Stora företag med personal som reser mycket i sitt arbete, projektarbetare och försäljare,  och frilansarbetare.


Läs mer i dagens VN/eVN.