Till Helsingfors för att sälja båtplatser i Hangö

Hangöföretaget Östersjö Port med Niklas Rosvall i spetsen är en nykomling på båtmässan. Om man vill sälja nya båtplatser med ett styckepris på tiotusentals euro är det där man ska visa upp sig.

Tidtabellen för utvidgningen av Östersjö Port ser för tillfället ut att hålla, bland annat tack vare att isläget varit gynnsamt: Det har inte hunnit bildas något tjockare istäcke ännu.
– Målet är att alla bryggor ska vara på plats i maj, säger Niklas Rosvall.
Först kommer man att montera tillbaks de gamla bryggorna med 160 båtplatser. Men bryggorna kommer att ha en något förändrad formation på grund av utvidgningen. Därefter sätts de nya bryggorna på plats.
De nya bryggorna medför 55 nya båtplatser av vilka 32 sätts till salu till en början. Platserna är mellan 4 och 6 meter breda. Det betyder att man kan ta emot båtar på upp till 80 fot. Superyachtplatserna, som de största kallas, är något större än de största befintliga platserna.
Intresse finns
I dag klockan 12, när Östersjö Port visar upp sig för branschfolk och press i bryggtillverkaren Marineteks monter på båtmässan, startar aktieemissionen i samarbete med investeringsbolaget Aalto Capital. Under de fem följande åren är det meningen att man ska kunna erbjuda totalt 150 nya båtplatser till försäljning.
Med hänsyn till aktionärerna vill Rosvall inte avslöja exakt vad en ny båtplats i Östersjö Port kommer att kosta.
– Men det handlar om tiotusentals euro, säger han.