Stadsplaneringsarkitekt Simon Store fick svara på en hel del frågor om idéplanen för Gumnäs och Klockarudden. Foto: Johanna Lemström

Både ris och ros för Gumnäsplan

Idéplanen för Gumnäs och Klockarudden i Pojo fick både beröm och kritik i kväll då den presenterades för Pojoborna på ett invånarmöte i Pojo bibliotek.

Då stadsplaneringsenheten i Raseborg, företrädda av stadsplanearkitekt Simon Store och planläggningsingenjör Leena Kankanpää, ordnade ett invånarmöte i Pojo bibliotek i kväll möttes de av en fullsatt sal.

Förening ger utlåtande
Pojo kyrkoby byförening fanns representerad i publiken liksom en rad politiker. Den nygrundade föreningens ordförande Martin Glader hörde till dem som berömde stadsplaneringsenhetens initiativ till en invånarträff.

- Byföreningen kommer att ge ett utlåtande om idéplanen så om det finns invånare som inte personligen vill ta kontakt med staden får ni gärna kontakta mig så bifogar vi era tankar, inbjöd Glader.

Ris och ros
Martti Leskinen som bor i kyrkbyn riktade skarp kritik mot planen och i synnerhet idén att rita in bostadstomter längst ut på Gumnäsudden.
- Det är vår pärla här i byn och den bör inte bebyggas.

Per-Erik Holmberg (SDP) däremot var inte sen att berömma att något görs för Pojo:
- Meningen är ju att få litet  aktivitet till byn. Om vi skjuter allt som planeras i sank med en gång får vi inget nytt hit. Vi har sett tillräckligt av besvär och gnäll sedan gammalt.

Idéplanen är framsatt till påseende fram till den 15 februari. Fram till dess har invånare och intressenter rätt att ge sin åsikt angående idéplanen. Skriftliga åsikter lämnas till stadsplaneringsavdelningen.