Foto: VN-arkiv

Ny deadline för Bruksbostäder till i dag

I måndags var förhoppningarna höga om att stadsstyrelsen skulle få bevittna ett undertecknat föravtal gällande försäljningen av Bruksbostäder. Men Olli Muurainen hade inte undertecknat avtalet. Styrelsen satte en ny deadline till i dag. Den kanske inte heller uppfylls.

Olli Muurainen meddelade VN per sms på måndag kväll att han hade godkänt huvudavtalet för köpet av bruksbostäderna i Billnäs och Fiskars. Han hade däremot inte undertecknat föravtalet trots att staden satt en deadline till och med måndag. Men Muurainen vidkänns ingen deadline:
– Vad jag förstår fanns det ingen deadline, bara rykten om en deadline som snurrat i medierna. Ingen hade i varje fall meddelat mig någon deadline.

Ny deadline i stöpet?
Stadsstyrelsen satte i måndags en ny deadline – föravtalet ska undertecknas senast i dag onsdag. Det blir det knappast något av:
– Jag är i Polen på onsdag, sade Muurainen i går.
Då stadssekreterare Thomas Flemmich – som är stadsdirektörens ersättare emedan stadsdirektör Mårten Johansson är sjukskriven fram till den 9 november – får höra att Muurainen inte kommer att underteckna avtalet i dag på grund av resa utbrister han:
– Intressant! Och jag har beviljats semester från torsdag, därför sattes onsdagen den 17 oktober klockan 16 som deadline. Stadsstyrelsens ordförande Ulf Heimberg skulle underteckna för stadens del och jag skulle kontrasignera i egenskap av stadsdirektörens ersättare.
Andre ersättare för stadsdirektören är stadskamrer Thomas Karlsson.
Styrelsens första vice ordförande Anders Walls (SFP) säger att det är klart förhandlat för stadens del.
– Det är fast i köparen nu. Blir inte avtalet undertecknat så får staden på nytt ta ställning till affären. För min del är dagens deadline definitiv.
Om affären går i stöpet säger Walls att man bland annat får fundera på om en ny offertrunda ska inledas.
Roald von Schoultz, chef för stadens enhet Intern service, är inte orolig för att avtalet skulle gå om intet eller inte bli undertecknat i dag.

– Inte det minsta orolig. Muurainen kan befullmäktiga någon av sina jurister ifall han själv är förhindrad att underteckna avtalet innan deadline löper ut.
von Schoultz meddelade Muurainen om dagens deadline i går morse.