Positivt för Porkala nationalpark

Invånare och beslutsfattare i Ingå mötte experter för att diskutera inrättandet av Porkala nationalpark i går kväll. Arrangören Ingå-Sjundeå miljöförening är glad över det positiva mottagandet.

– Det blev en bra diskussion. Runt tjugo personer deltog och det var ganska många beslutsfattare på plats från både Sjundeå och Ingå, säger Yrjö Kokkonen, ordförande för Ingå-Sjundeå miljöförening.
Föreningen jobbar för att förverkliga en nationalpark i Porkalaområdet. I torsdags ordnade de en diskussion för allmänheten med Tapani Veistola naturskyddsombud på Finlands naturskyddsförbunds Nylands distrikt och specialplanerare Arja Halinen från Forststyrelsen.
– Det diskuterades bland annat om nationalparken medför begränsningar för dem som bor i närheten och om hur de kan dra nytta av nationalparken. Forststyrelsen har räknat ut hur kommunen kan dra nytta av inrättandet av en nationalpark och att värdet på tomterna i närheten stiger, säger Yrjö Kokkonen.
Han konstaterar att man från föreningens sida i princip gjort sitt i frågan. Den 10 november ordnas ännu en utflykt till Kopparnäs där allmänheten är välkommen att följa med och ta sig en titt på området.
– Jag är nöjd över att kommunerna är positivt inställda till nationalparken, och väntar mig samma mottagande i Kyrkslätt.
Kyrkslätts miljöförening kommer att ordna en liknande infokväll som i Ingå.
– Det är viktigt att få kommunen och invånarna med.