Peter Lindholm tog emot Hangö miljöpris 2012.

Hangö miljöpris till gänget bakom Hotell Regatta

Hangö fastighetsutveckling Ab fick i samband med Hangödagarna årets miljöpris för den lyckade restaureringen av Hotell Regatta.

 

Priskommittén premierade Hangö fastighetsutveckling Ab som på ett föredömligt sätt bidragit till att förbättra och värna om stadsmiljön.
– Med sina byggnadsprojekt har företaget konkret bidragit till att förhöja stadsbilden i Hangös mest prominenta kvarter och på det sättet gjort en förnyad verksamhet i Hotell Regatta möjlig. Hotellet för nu fram Hangö på ett mycket representativt sätt, sade miljönämndens ordförande Yrjö Sahlstedt.
– Vårt mål är att göra något positivt för Hangö. Det här är ett bevis för att vi gjort något gott. Vi vill tacka Hangöborna. En stor del av priset är de positiva kommentarer vi fått av människorna vi mött, sade Peter Lindholm som tog emot priset på bolagets vägnar.
Hangö miljöpris utdelas årligen till en person, företag eller samfund som visat företagsamhet i att förbättra livsmiljön för stadens invånare och stadsbilden.
Priset har instiftats av miljönämnden till följd av en motion som lämnades in 2005. En priskommitté bestående av miljönämndens ordförande, vice ordförande, byggnadsinspektören och parkförmannen beslutar om vem priset ska tillfalla.
Priset består av ett diplom och ett penning- eller annat pris.