Desiré Zweygberg får axla ansvaret för posthanteringen. I bakgrunden Timo Niittymäki i färd med att rada paket. FOTO: PETER JOHANSSON

I dag finns Karis-posten i K-affären

På fredagen installerades kassasystem och radades paket på de sjuttiotvå metrarna hyllor i det nyinrättade posthanteringsrummet. På måndag morgon börjar K-supermarketen i Karis fungera som ombudspost.

– Till dess är allt klart försäkrade köpman Mikael Pettersson, som tillsammans med sex personer ur affärens egen kassapersonal gått på snabbkurs för att lära sig hur det i teorin och praktiken går till att sköta de uppgifter som Itella hittills skött i helt egen regi i postkontoret vid Centralgatan.


"Gillar att jobba"


I K-supermarketen utökas personalen med två nya anställda.
Jo, uppgiften att fungera som ombudspost betyder mera jobb. Men nyanställningarna har också att göra med personalomsättning överlag, förklarar Mikael Pettersson.
Han berättar att personalen fick säga hur man ville ha det – ombudspost eller inte.
Och visst ville man det.
– Det här gänget gillar att jobba.


Mera roligt än svårt


Av affärens kassapersonal har alltså drygt hälften gått på kurs, och bland dem har Desiré Zweygberg utsetts till ansvarsperson för posthanteringen.
Särskilt knepigt verkar det inte, tycker hon
– Det är roligt med nya uppgifter.
Förutom att ta emot avgående brev och paket samt lämna ut paket till adressaterna, kommer ombudsposten att sälja frimärken och olika emballage.
Man tillhandahåller också poste restante-service.


Längre öppet


I och med flyttningen förlängs postens öppethållningstider i Karis, de blir de samma som K-supermarketens.
Men, framhåller Mikael Pettersson, fastän man kan avhämta ett paket efter klockan 17 en fredag, skall man inte tro att en avgående försändelse som lämnas in så dags avgår ännu samma dag.
Det gör den först på måndag, och kan alltså vara adressaten tillanda tidgast på tisdag.
Värt för postkunderna att komma i håg, påpekar för sin del Desiré Zweygberg, är att man kommer att hålla en strikt linje vad gäller identitetsbevis.