Stafettkarnevalen2015

×

Felmeddelande

User error: Failed to connect to memcache server: localhost:11211 in dmemcache_object() (line 415 of /srv/gamla-sites/docroot/sites/all/modules/memcache/dmemcache.inc).
Ekenäs högstadium vann sin klass i hejarklackstävlingen i Stafettkarnevalen. Enligt juryn har de grönvita målarna ork, disciplin och glädje.

Ekenäs högstadium har vunnit hejarklackstävlingen. Enligt juryn har de grönvita målarna ork, disciplin och glädje. Deras koreografi var enkelt men effektfull, lyder prismotiveringen.

Deras koreografi var enkelt men effektfull, lyder prismotiveringen.

– Vi har tränat sedan i april. Totalt är vi 49 stycken och då har dessutom några fallit bort på vägen, berättade ett hest – men mycket belåtet – gäng när de stod och väntade på sin pristutdelning.

Samtidigt erhöll de också titeln officiell EM-hejarklack. Hedersomnämnande fick Borgaregatans skola i Vasa, Sursik skola i Pedersöre och Källhagens skola i Virkby.

Utvärdering

Tidigare under dagen tog vi tog med oss Johan Lindholm, programledare på Yle Lördax, och lät honom utvärdera Ekenäs högstadieskolas hejarklack från topp till tå. Med sina grönvita dräkter och penslar instuckna i håren syns de bra på läktaren.

– De verkar ha något slags målartema i år, dräkterna är riktigt fina, kommenterar Johan.

Men hur viktigt är det att satsa pengar på dräkterna?

– Egentligen är det inte alls viktigt att lägga en massa pengar på kläder, bara hejarklacken ser enhetlig ut.

Grönt och vitt ett måste

För EHS är grönt och vitt ett ganska klassiskt val. Johan tycker att det är bra att det syns varifrån de kommer men att man samtidigt kunde tänka i nya banor.

– Deras utseende i år är inget extra, grönt och vitt är så förutsägbart för Ekenäs och viskorna är ju nästan ett måste.

I övrigt tycker han att det är roligt att Ekenäs fått med så många i sin hejarklack och säger att ljudnivån verkar riktigt bra.

Som avslutning måste man ju naturligtvis sammanfatta utvärderingen till ett betyg. Domen blir 4 av 5 poäng för Ekenäs högstadium.

– Delvis för att jag är hemma från Ekenäs, skrattar Johan.