Ett av bidragen i Kojan-tävlingen. Foto: Ulrika Hellström

Finns Svenskfinlands finaste koja i Tenala?

I KSF Medias sommartävling efterlyser vi roliga, mysiga, vackra, påhittiga och personliga kojor. Här kommer det första västnyländska tävlingsbidraget.

Den här kojan är inskickad av Ulrika Hellström. Hon beskriver tävlingsbidraget så här:

"Finlands finaste koja finns i Tenala. Pojkarna jobbade på den i flera veckor. De surrade fast stockarna med rep och fodrade allt med grankvistar. Kojan har 4 våningar (nr 1-4) och en "laavo" (nr 5) och för att få upp allt till de högre våningarna byggde killarna en hiss (nr 6). Rådjur tog kojan till sig, de sov nämligen under nedersta våningen och vid "laavon". Pojkarna som byggt kojan heter Jonatan, Anton, Markus och Tobias.

Om du vill vara med i KSF Medias sommartävling ska du skicka en bild av din koja till vnred@vastranyland.fi. Kojan kan ligga i ett träd eller under matsalsbordet. Den kan vara stor eller liten, av återvunnen plast, överblivet virke eller mormors filtar. Med i tävlingen är alla KSF Medias tidningar: Hufvudstadsbladet, Borgåbladet, Östra Nyland och Västra Nyland.

Du kan skicka in ditt bidrag ända fram till den 31.7. 2012. Ur ditt bidrag bör framgå var kojan finns, vem som har byggt den och varför just den förtjänar att koras till Svenskfinlands finaste koja.

Lägg med dina kontaktuppgifter. Det är endast tillåtet att delta en gång med samma koja på de på respektive tidningarnas sajter.

Läsarna får rösta fram lokala vinnare per sms från och med den första augusti. Hur du röstar kan du se på respektive tidningssajt under augusti månad. De fem kojor som fått flest läsarröster i de tre deltävlingarna går vidare till en riksfinal där vinnaren utses av en jury.

Riksvinnaren belönas med ett presentkort från Ikea värt 400 euro. Även de lokala vinnarna kommer att prisbelönas.

KommentarerLäs regler för kommentarer >>

Välkommen till debatten på vastranyland.fi. För att vi ska ha ett bra och seriöst diskussionsklimat måste du följa reglerna. Endast inloggade personer kan kommentera artiklar och det under eget namn. Västra Nylandss redaktion förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som bryter mot reglerna.

Regler för kommentarer

Här är våra spelregler:

 • Var hövlig och korrekt i dina kommentarer.
 • Respektera andra personers privatliv oavsett om det gäller andra debattörer, personer i artiklarna eller journalister. Inga personangrepp tillåts.
 • Håll dig till artikelns ämne och motivera din åsikt.
 • Eftersom detta är ett svenskspråkigt medium är kommentarsspråket svenska.
 • Dina kommentarer kan användas i andra sammanhang på vastranyland.fi, i Västra Nyland eller i andra KSF Media publikationer..Det är inte tillåtet att:

 • hota, trakassera, sprida lögner eller skvaller.
 • uppmana till brott eller på annat sätt bryta mot Finlands lag.
 • använda svordomar och obscena ord.
 • kommentera etnicitet, kön, sexuell läggning, religion eller hälsotillstånd om det saknar betydelse i sammanhanget.
 • skriva rasistiska och sexistiska inlägg.
 • göra reklam.
 • länka till sidor med sexistiskt, pornografiskt eller rasistiskt innehåll. Detsamma gäller länkar till diskussionsforum.
 • skriva långa citat, huvuddelen av kommentaren ska vara din egen.Alla inlägg granskas av moderatorn. Frågor kan sändas till vnred@vastranyland.fi. Har du klagomål som gäller modereringen? Ta kontakt med vnred@vastranyland.fi. Klistra in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.