Två scoutläger efter varandra

Nothamn VII har avslutats, men aktiviteten i Syndalen tar inte slut för det. Genast efter Nothamn VII kommer deltagarna i lägret Mondo att invadera lägerområdet.

Nästan alla deltagare åker hem efter Nothamn VII, förutom några få som kommer att spendera två veckor på scoutläger.

Ida Sandholm, Petra Pölönen och Daniela Wollsten från Södrik Stigfinnare har bestämt sig för ett två veckor långt scoutläger istället för ett. Varför flickorna kom på denna idé är självklart. Den egna scoutkåren beslöt sig för att delta i Nothamn VII, medan de flesta scoutvännerna deltar i Mondo. En dålig idé är det inte, lägren ordnas på samma ställe så det är inte komplicerat att byta läger.

Göra allt dubbelt upp

Flickorna är fast beslutna på att delta i lägren, men hur de kommer att orka sova i tält i två veckor är en sak i sig.

- Nog känns det lite dumt och löjligt att delta i två scoutfärdighetstävlingar och sätta upp ett nytt tält, men jag tror att det kommer att gå, säger Sandholm.

Wollsten och Pölönen håller med.

- Jag kommer att vara jättetrött efter det, men det är en paus på en vecka före skolstarten så man hinner i alla fall vila upp sig, tillägger Pölönen.

Glädjen i scoutläger

Att delta i två läger är tungt i sig, men varför göra det? Gemenskapen och glädjen av att vara scout är en stor fördel på läger, och den glädjen borde hålla genom två läger för flickorna. Men finns det något annat som ligger bakom orsaken att stanna än vännerna på Mondo?

- Nothamn är ett sjöscoutläger, och då kåren beslöt sig för att fara ville jag komma med. Man får prova något nytt i och med att vår kår inte är sjöscouter. Dessutom är gemenskapen alltid bra och allt är kul trots regn, säger Pölönen.

- Ja, och så är det roligt att träffa nya vänner. Det blir även en omväxling i vardagen, tillägger Wollsten.

Sandholm tycker till på ett annat sätt. Enligt henne är scoutläger något som måste göras varje år och i och med sommarjobb då man blir äldre måste man ta chansen nu då den kommer.