EIF Discgolf klubbmästerskap i fyrkamp

EIF Discgolf ordnade Klubbmästerskap i fyrkamp på lördagen (21.7) i Västerby. Tretton medlemmar samlades för att delta i en återupplivad form av klubbmästerskap inom sektionen. De fyra delarna i fyrkampen var puttning, CTP (closest-to-pin, precisionskastning), längdkastning och frisbeegolfrunda.

Puttningsmomentet utfördes med en putter och alla kastade turvis från samma avstånd från korgen. Efter att alla hade puttat lades en meter till på korgavståndet. Efter tre missar föll man ut.
Jasper Fröber och Ari Österlund delade första platsen tätt följt av Dennis Barman, Jan-Mikael Uusikylä och Göran Nordström på delad tredje plats.

CTP-momentet var en intressant tävling där det gällde att kasta så nära som möjligt en utsatt pinne på området. Sex olika positioner var utsatta med 18-71 meters avstånd från tee-platsen. Alla kastade turvist ett kast per position och fick ett kryss ifall man placerade sin frisbee längst ifrån pinnen. Ifall man samlat på sig två kryss föll man ut.
Fröberg tog hem CTP-tävlingen följd av Uusikylä, Janne Lindberg och Christian Barman.

Längdkastningstävlingen avgjordes i vanlig spjuttävlingsordning. En konformad kastområde var utmätt och spelaren måste träffa den för att få sitt kast utmätt. Uusikylä vann längdkastningen med ett kast på 140 meter. Marcus Råberg kom in som tvåa med ett kast på 132,94m.

Inför det sista momentet, en runda, delade Fröberg och Uusikylä första platsen med 36 poäng totalt följt av Råberg, Christian Barman och Lindberg på 26 poäng.

Efter rundan kunde Jan-Mikael Uusikylä titulera sig som vinnare med 3 poängs marginal till tvåan Jasper Fröberg och 8 poäng till trean Marcus Råberg.

Slutresultat
1 Janne Uusikylä 47
2 Jasper Fröberg 44
3 Marcus Råberg 39
4 Christian Barman 37
5 Janne Lindberg 35
6 Ari Österlund 31
6 Mikael Sundman 31
8 Bernt Nyholm 29
9 Jonathan Nyholm 26
10 Dennis Barman 23
11 Göran Nordström 22
12 Kenneth Nyberg 8
12 Janne Malen 8