Ekenäs pensionärer tog in våren

Den 23 maj samlades Ekenäs Pensionärer till vårfest på Hotel Sea Front. Programmet gick i traditionell stil med uppträdanden av föreningens egna krafter EP-kören och seniordansarna kompletterat med några gästartister.

Raseborgs musikinstitut inledde programmet. Eleverna hade haft en musicalafton som inspirerat dem till kvällens framträdanden. Under ledning av Runar Eriksson som kompade på restaurangens gamla engelska piano framförde eleverna nummer ur flere musicals men också en gammal klassiker som Fűr Elise fanns med på repertoaren.

Dans och sång och huvudbry

Seniordansarna hade våren till ära skrudat sig i ljusgrönt och vitt med en liten blombukett alternativt en grön slips. Dansarna leds av ett team med Regina Forssten i spetsen. För kvällen hade man övat in fyra danser, Möte med vännerna, Viva España, Hermiones tango och Mambo Jambo. Dansarnas glada framtoning fick stämningen direkt att stiga.

Också EP-kören hade våren som tema. Under ledning av kantor Pia Nygård sjöng kören flere vårsånger. Våren kommer, Det är någon som sjunger för mig och Säg det i toner hette några av sångerna. I den sången hade Pia Nygård några solon.

Boris Westerlunds musikaliska frågesport innehöll frågor om djur och natur. Det gällde att lagvis identifiera växter och djur med ledning av en musiksnutt. I allt från operetter till barnvisor kunde det gömma sig svalor, flundror och en liten ponny.
Festen avslutades med dans och Boris Westerlund fortsatte spela efter att ha fått förstärkning av Rudolf Kvarnström.