Existentiellt samtal? Kanske det. Cloudy Conversation heter i varje fall denna akrylmålning, signerad Alan Hogan. Foto: Johan Kvarnström

Hogan prickar rätt

Bland de trettiotal konstverk som visas på Fokus i Karis finns vackra färggranna tavlor med typiska blommotiv, men också överraskningar.

Karis konstförenings utställning

Plats: Galleri Fokus.
Tid: Till 12.10.2013; to 11-19, fre 11-17, lö 10-14.

Ännu denna vecka har du chansen att titta in på galleriet och ta del av Karis konstförenings årligt återkommande utställning. Föreningen grundades 1981 och har i dag 35 medlemmar. En del är med på grund av sitt intresse, andra för att de har konst som hobby och några är så att säga yrkeskonstnärer. Av föreningens medlemmar ställer nio nu ut konst i Fokus ljusa utrymme.

Som vanligt på den här typen av utställningar finns det lite av varje, något för envar, verk i en mängd olika tekniker och stilar.
Det första som möter en är fem verk av Prisha Hackman som redan de bjuder på mångfald i alla bemärkelser, på gott och ont. Man får välja vad man tar till sig. Min uppmärksamhet fångas av blicken i verket Porträtt av Marie Hamilton Henze.

Gisela Beyer-Salminens akvareller med franska hamnmotiv av den idylliska sorten lyser upp i höstrusket. Det vita ljuset är vågat, och ger ett fungerande skimmer av liv i motivet men lugn i själva bilden.
Ett lugn vilar även över Marita Kulviks behagliga och en smula sagolika akvareller från Enare sjö.


Guldkorn

Utställningens höjdpunkt för mig blir ändå Alan Hogans akrylmålningar. Tekniken med att bygga upp allting med prickar kommer här till sin rätta på ett sätt jag inte sett förut. Speciellt det nyaste verket, Cloudy Conversation, tilltalar med allt från komposition till stämning.

Avslutningsvis är det glädjande att se en försvarbar mängd namn i gästboken.

Karis konstförening har under åren haft fler medlemmar än i dag, men aktivitet finns det fortfarande. Man deltar ibland i samutställningar med andra konstföreningar och samarbetar med bland annat medborgarinstitutet. Medlemmarnas verk kan dessutom alltid beskådas i Karis bibliotek där en konstnär får visa sina tavlor varje månad. För tillfället hänger där verk av Solveig Eriksson.