Team Ding dong spanade in konkurrensen i går kväll. Foto: Lehtikuva

Krista kollade in sina konkurrenter

Krista Siegfrids och hennes Ding dong-team satt i går i Arenan i Malmö och följde med sina konkurrenter i Eurovisionens första semifinal. Hon undvek ändå att hurra högt under kvällen.

Krista Siegfrids mötte pressen på väg till Arenan som sitt vanliga, optimistiska och energiska jag. Hon låter ändå hes på rösten.
– Jag kommer att vara tyst ikväll och därför ger jag heller inga intervjuer, sa hon inför gårkvällens semifinal.

Teamet hade klätt sig i peruker i regnbågens alla färger den första semifinalen till ära, alla utrustade med blåvita flaggor. Mobilkameror höjs och förtjusta rop hörs när de visar sig på Malmös gator.

– Vi har fått väldigt mycket uppmärksamhet här i Malmö, säger koreograf Reija Wäre, som har gjort scenshowen inför Eurovisionen.

I Siegfrids hotellrum hänger fyra olika brudklänningar som alla fått vara med på både genrep, presskonferenser och Eurovisionens röda matta under den gångna veckan. Och sminkösen och frisören hålls minst sagt sysselsatta, team Ding dong överraskar alltid med något nytt stilmässigt.

Vilka förändringar är att vänta inför torsdagens show, Reija Wäre?
– Koreografin är i stort sett den samma som i UMK. Vi var tvungna att ändra på den lite då det bara får vara sex personer på scenen. Kläderna har vi också satsat lite extra på. Våra två genrep har gått riktigt bra och vi har haft det jätteroligt.

Behåller ni den omdebatterade kyssen i slutet av låten?
– Det får bli en överraskning. Men jag tycker inte att det borde klassas som ett politiskt ställningstagande att kyssas, säger Wäre.

Hon syftar på att Siegfrids ”lesbiska” kyss i slutet av numret av en del uppfattats som ett politiskt ställningstagande, vilka är förbjudna i tävlingen. Siegfrids har avslutat sin låt med en kyss under genrepen i Malmö med motiveringen att hon vill stöda en jämlik äktenskapslag i Finland.

I Malmös arena följer för tillfället över 11 000 personer med tävlingen live.