Krista Siegfrids pussas med en av sina dansare under repetitionen i Malmö. Foto: Lehtikuva

Vilka är Krista Siegfrids chanser?

SPT intervjuade utländska journalister som följt ESC under många års tid.

‒ Jag följde med UMK-tävlingen i Finland och tyckte att Diandra och Mikael Saari hade starkare låtar. Men Kristas entusiasm, scennärvaro och uppträdande är fantastiskt och kompenserar för låten. Hon är en bra ambassadör för Finland. I den andra semifinalen är startfältet svårare än i den första, men jag hoppas att vi ser Finland i finalen, säger Douwe Reveler, reporter från Belgien (Daily Express).

‒ Det var Finlands seger med Lordi 2006 som väckte mitt intresse för Eurovisionen, sedan dess har jag som heavyfan följt tävlingen. Marry Me är en låt full av energi och med en stark egen identitet. Jag tror att det är en låt som man kommer ihåg från årets Eurovision. Alla de nordiska länderna har starka låtar i år. Jag träffade Krista när hon uppträdde i Amsterdam och hon var rolig och underhållande, säger Nisay Samreth, fransk webbredaktör.

‒ När jag lyssnade igenom bidragen fastnade Kristas låt, men jag tycker att hennes musik påminner lite för mycket om Katy Perrys. Jag tyckte om den lesbiska kyssen i slutet av låten, det var en modig och fin gest i en tid av utbredd homofobi i bland annat Ryssland. Men det fick mig förstås att nyfiket undra om hon har en pojkvän eller en flickvän? säger Alina Elidje, rysk tevejournalist för musikkanalen U-TV.