Dans över alla gränser

Det var barn, ungdomar och mammor i en härlig blandning när Hurja Piruetti hade sin vårpremiär. Rektorn Katja Köngäs har många drömmar för framtiden.

– Vi är lite som en familj. Det är härligt av få vara en del av den stora sociala gruppen, säger Katja Köngäs som är rektor för dansskolan Hurja Piruetti.
Hon lyfter fram betydelsen av föräldraengagemanget som är en avgörande del för skolans existens. Precis som under tidigare år syns föräldrarna, mest mammor, även på scenen med några egna uppskattade dansnummer.
– Jag vill skapa en plats i vardagen där ungdomar kan samlas, inte bara kring dansen, utan också i mellanrummen som finns när man kommer och går till sina träningar. Att på det sättet få samlas och utbyta erfarenheter över åldersgränserna skulle skapa en hel danskultur.
Ett vardagsrum kräver förstås sina fysiska ramar.
– Vi är på väg att flytta in i nya utrymmen, men de kommer inte att räcka till. Jag önskar att våra beslutsfattare skulle förstå att vi behöver stöd, säger Katja Köngäs.

Duktiga dansare
Årets vårföreställning som hade premiär på fredagen består av en mer traditionell sagogestaltning av Törnrosa, som efterföljs av ett annorlunda inslag, nämligen en gestaltning av klassikern Måsen (Richard Bachs kortroman).
I en sektion med ett tiotal uppträdanden som går under namnet Dancing Stars fick även föräldrarna visa upp vad det lärt sig under året.