Foto: Bitte Westerlund

Lyckat bokkalas

Det var mycket folk i rörelse på Bokkalaset i Ekenäs i år. Herman Lindqvist lyckaddes med konststycket att fylla Karelia och många ville höra David Lagercrantz berätta om samarbetet med Zlatan.

Också Atos Wirtanen-salongen lockade överraskande många, extra stolar behövdes, säger programkoordinatorn Bitte Westerlund.
Hon är väldigt nöjd med gamla stadshuset som programplats men förhåller sig mera tveksamt både till Karelia och biblioteket på Novia-området. Karelia är svårfyllt då det är så stort och mörkt och till exempel Punchline var halvfullt. Biblioteket ligger aningen avsides just nu.

Bra med buss
Nytt för i år var också att en busslast litteraturintresserade kom med buss från Helsingfors, detta tack vare att Nylands litteraturförening valde att fira 30-årsjubileet i Ekenäs. En synergi som kom Bokkalaset till goda.
Några små missar kan också noteras: En videokanon som inte fungerade, en dörr som låstes för tidigt och lämnade besvikna åhörare utanför stadshuset samt krocken mellan EIF-matchen och presentationen av Zlatan-boken.
 - Jag var i kontakt med EIF för över en månad sedan men ingen sade någonting om matchen. Om vi vetat hade vi flyttat på programmet - EIF var ju en målgrupp, säger Westerlund.