Dags för Musik & Talang

Musikkongressen Musik & Talang är ett forum för morgondagens musik och en samlingspunkt för den finlandssvenska musikbranschen. Den 21-22 september ordnas Musik & Talangs andra kongress i Vasa.

I år deltar nästan 50 inbjudna talare och debattörer som tillsammans representerar musikbolag, artister, band, musiker, låtskrivare, förlag, managers, marknadsföringsbyråer, media och andra aktörer inom musikbranschen.
Bland gästerna kan nämnas managern Seppo Vesterinen som jobbat med Hanoi Rocks, HIM, The Rasmus och Reckless Love. Låtskrivaren och artisten Mikko Tamminen kommer tillsammans med svenska Sandra Nordin, som ansvarat för marknadsföringen av Kents nya album, att prata om effektiv marknadsföring.
Ifjol, då kongressen ordnades för första gången, samlades över 600 personer för att ta del av kongressens program, konserter och för att knyta nya kontakter.
Under de två dagarna diskuteras bland annat produktion, management, jämlikhet i musikbranschen, upphovsrätt, tv-format, låtskrivning för andra marknader och hur man kommer vidare i karriären.
På fredag och lördag kväll bjuder vi dessutom på konserter med ett 20-tal finlandssvenska artister och band på olika ställen runt om i staden. Bland annat uppträder LCMDF, Satin Circus och Icons of Elegance.
Programmet presenteras på webbsidan: www.musiktalang.fi. På samma sida kan man redan nu boka en plats till höstens kongress. Musik & Talang arrangeras av DUNK r.f.